header_001.jpg header_004.jpg header_006.jpg header_003.jpg header_005.jpg

Nieuws

De workshops worden een talentenjacht!

De Vuurvogel, workshopschool

Op De Vuurvogel vinden we het enorm belangrijk dat kinderen zichzelf en hun mogelijkheden goed leren kennen. Onderzoeken waar ze energie van krijgen en plezier aan beleven. Om dat te stimuleren organiseren we sinds vele jaren workshops op vrijdagochtend. Deze workshops geven kinderen de gelegenheid kennis te maken met allerlei activiteiten, onderwerpen en materialen en daar ontdekkingen in te doen.

Dat kan nog beter!

Om nog beter de talenten, interesses, kwaliteiten en mogelijkheden van onze kinderen te ontdekken gaan we de organisatie van de workshops aanpassen en verbeteren. Op De Vuurvogel geldt immers: Neem de ruimte! Als alle workshops verplicht zijn is er eigenlijk niet veel ruimte. Wat we willen is dat de kinderen zelf meer keuzes mogen maken. En ook: laat je zien! We willen als leerkrachten meer zicht hebben op hoe de kinderen hun activiteiten uitvoeren. De leerkrachten zijn ook op zoek naar hun eigen talenten en kwaliteiten en weten daardoor hoe je ze sneller bij kinderen ontdekt en stimuleert. En we willen graag met de kinderen reflecteren op wat ze in de workshops gedaan hebben. Terug kijken en ontdekken waar je energie van kreeg, is heel belangrijk om jezelf en je mogelijkheden beter te zien en te benutten.

Hoe wordt het?

Spannende vraag. Dat weten we niet. Wat hierboven staat is in ieder geval wat we wíllen. Maar hoe we het gaan doen, dat moeten we samen ontdekken. Op dit moment zijn we in de fase van de ideevorming. Een groep leerkrachten verzamelt alle ideeën en maakt daar een experimentele vorm van. Deze vorm gaan we in de laatste ronde workshops van dit schooljaar of in de eerste ronde van het volgend schooljaar uitproberen. Daarna wordt de vorm nog verder verbeterd en in de loop van het volgende schooljaar moet de nieuwe organisatievorm er komen. Dus wie ideeën heeft: kom ze met ons delen.

Meer weten?

Wie meer wil weten over ons idee van kernkwaliteiten en talentontwikkeling kan natuurlijk altijd een afspraak maken om erover te komen praten. Wilt u er meer over lezen, klik dan hier. Veel plezier! 

 

Kinderboekenweek 2016: voor altijd jong!

2016-10-23 19.02.40.jpg

 

© PCBO basisschool - de vuurvogel - Ontwerp: Koning Harder - Technische realisatie: QplusQ