header_006.jpg header_005.jpg header_003.jpg header_004.jpg header_001.jpg

Nieuws

Kinderboekenweek 2019

Dit ging was het thema van de kinderboekenweek "Op reis". Tijdens deze anderhalve week hebben we een heleboel leuke activiteiten gedaan. 

Groep 4 t/m 8 schreven een verhaal over reizen in de toekomst en mochten dit ook illustreren. De schrijfster Rian Visser heeft fantasieverhalen geschreven waar de kinderen van groep 1 t/m 5 en bepaald voertuig als boek kunnen tekenen. De kinderen tekenden tijdens het luisteren en vulden zelf allerlei details van het verhaal in. Aan het eind van de opdracht hebben ze allemaal hun eigen verhaal op papier. Voor al deze mooie verhalen zijn zilveren en gouden griffels uitgedeeld per jaargroep. En de winnaars zijn:

Leerjaar: 

Gouden griffel voor: 

Zilveren griffel voor: 

1 

Zion uit gr. ½ C 

Kyano uit gr. ½ A 

2 

Emre uit gr. ½ B 

Lucan uit gr. ½ E 

3 

Pieter uit gr. 3B 

Elize uit gr. 3A 

4 

Nora uit gr. 4A 

Jake uit gr. 4B 

5 

Julian uit gr. 5B 

Machteld uit gr. 5D 

6 

Rhodee uit gr. 6C 

Noa uit gr. 6B 

7 

Sophie uit gr. 7B 

Sarah uit gr. 7C 

8 

Anne uit gr. 8A 

Danique uit gr. 8B 

 

Daarnaast hebben de kinderen van groep 6 t/m 8 heel veel leeskilometers gemaakt. Tijdens het lezen werden de bladzijnen omgerekend tot kilometers. Totaal is er ruim 50 km aan lettters, zinnen en bladzijden gelezen. Maar er kan er maar 1 de winnaar zijn.... en dat is groep 6B. Deze toppers hebben meer dan 12 kilometer gelezen met elkaar.

Er zijn een aantal voorstellingen en bezoeken aan de bibliotheek geweest en we hebben de kinderboekenweek afgesloten met een reis door de school. Elke klas vertegenwoordigde een ander land mocht dit presenteren aan alle kinderen van de school. Aan het einde van de dag was er natuurlijk weer de jaarlijkse boekenmarkt.

© PCBO basisschool - de vuurvogel - Ontwerp: Koning Harder - Technische realisatie: QplusQ