header_004.jpg header_001.jpg header_003.jpg header_005.jpg header_006.jpg

Het groene schoolplein

Impressie van de aftrap aanleg van het groene schoolplein De Laak met wethouder de heer Tigelaar en raadslid mevrouw Land:

Waarom groen?

“De Nederlandse Kinderen van 4 tot en met 17 jaar oud moeten elke dag minstens een uur lopen, fietsen of ingespannen spelen. Hiervan moeten de activiteiten 2 keer per week gericht zijn op het verbeteren of behouden van kracht, lenigheid of coördinatie. Dat stelt de Nederlandse Norm Gezond Bewegen die in 1998 is opgesteld door een aantal Universiteiten, het RIVM, TNO en Sportkoepel NOC*NSF.” Deze boodschap bracht Karin Tanja-Dijkstra van de VU ons tijdens een presentatie. Zij deed onderzoek naar het belang van groene schoolpleinen voor kinderen

waarom groen.jpg

Groen = gezond. Contact met de natuur is bewezen goed voor kinderen. Kinderen kunnen zich beter concentreren, ontwikkelen leuker spel en er wordt minder geplaagd en gepest. Bovendien laten tests zien dat buiten les krijgen de opname van lesstof stimuleert.

Als je deze 2 factoren als aandachtspunten met elkaar combineert, is duidelijk dat een groen schoolplein een welkome aanvulling is de ontwikkeling van kinderen.  

waarom groen 2.jpg

© PCBO basisschool - de vuurvogel - Ontwerp: Koning Harder - Technische realisatie: QplusQ